לימודי צמחי מרפא – הרבליסט קליני
הירשמו עוד היום ברשת מדיקל לשנתיים מסעירות ומעשירות בסופן תצאו כמטפלים מוסמכים אל העולם!
צמחי מרפא הם דרך הטבע לרפא מחלות ולמנוע אותן, לכן צמחי מרפא אלה הם בעלי פעילות שונה ומגוונת. הצמחים יכולים להיות נוגדי כאבים, מחזקי מערכת החיסון, אנטי – אלרגניים, אנטי דלקתיים, בעלי פעילות מרדימה, נוגדי חמצון, נוגדי עוויתות, אנטי דכאוניים ועוד, כך שכל אחד יכול למצוא צמחי מרפא המתאימים עבורו.
צמחי תבלין רבים משמשים גם כצמחי מרפא. כורכום, למשל, נמנה על צמחי מרפא בעלי פעילות אנטי דלקתית, כלומר הוא מסייע לגוף במצב של דלקות. לקינמון, שום, ציפורן, פיטרוזיליה ורוזמרין יש השפעה מחטאת, אנטי ספטית. זעתר (אזוב מצוי) עוזר להתמודד עם חיידקים ופטריות, בעיות במערכת הנשימה, זיהומים במערכת העיכול ונחשב כיעיל לניקוי הדם.
לעומת התרופות, בעלות האפקט החזק, צמחי מרפא לרוב בעלי השפעה מתונה, אך חשוב לדעת שגם בתחום צמחי מרפא תיתכן צריכת יתר. כמו כן, ישנן אזהרות והתוויות נגד, בדיוק כמו בתרופות! ניקח לדוגמה, צמח תמים, לכאורה – מליסה רפואית שכולנו אוהבים להוסיף לתה. הצמח טוב למגוון בעיות, כגון: דכאון, הצטננות, כאבי ראש ועוד, אך אינו מומלץ לנשים בהריון וכן לסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס. עובדה זו אינה צריכה להרתיע אתכם, אך היא באה לחזק את העובדה שצריכה להיות לכם מודעות לגבי צמחי מרפא שאתם צורכים. בדרך זו או אחרת, כולנו צרכני תרופות.
ישנה חשיבות גדולה לשילוב בין תרופות לבין צמחי מרפא ואף לשילוב בין צמחי מרפא לבין עצמם. לדוגמה, אנשים הנוטלים בדרך קבע כדורים להורדת לחץ הדם, כדאי שיזהרו בצריכה של מגוון צמחי מרפא, כגון: מרווה רפואית, אסטרגלוס, סרפד ועוד, פן הצמחים יעודדואת פעילות הכדור, דבר שיכול ליצור תגובת יתר.
עם כך, נובעת המסקנה שהטבע הכין עבורינו מכלול של הגנות בצורת צמחי מרפא עבור כל מחלה ולתחזוק השוטף של הגוף. אימוץ צמחי מרפא באורח החיים היומיומי יעשיר את מגוון התזונה וההגנות שלהן גופינו זקוק.טיפ: שתי דרכים פשוטות למיצוי תכונות הצמח הן חליטה בתה או לערבב כמות משמעותית של החלק הפעיל (למשל, עלים) בשמן זית ובתום מספר שבועות ליישם פנימית וחיצונית.